TV der bevæger dig

Reform koster millioner

Regeringens skole-reform kommer til at koste kommunerne millionerne. Reformen betyder mindre pasning i SFOerne - og dermed mindre betaling fra forældrene.

Mindre behov for skolefritidsordning efter skolereform. (arkivfoto)

På landsplan betaler forældrene i dag ca. 2,4 milliarder kroner for at bruge skolefritids-ordningerne (SFO). I Trekantområde er der tale om 238 millioner kroner, opgør P4 Trekanten.

Ikke betaling for skoletid

- Der er et område, der skal arbejdes noget mere med, før man tager en beslutning. Vi kommer til at stå med et stort problem, som jeg har vanskeligt ved at se, hvordan vi skal løse, siger Peder Hvejsel (V), formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Fredericia.

Skole-reformen vil betyde, at eleverne skal være længere tid på skolerne. Og pædagogerne skal inddrages mere i skoledagen. Det betyder, at behovet for pasning før og især efter skoletid bliver mindre.

Og kommunerne må ikke kræve betaling for den tid, børnene er i skolen. Så forældrebetalingen bliver mindre.

Men kommunerne udgifts til løn til pædagogerne bliver ikke mindre.

Kompensation

Derfor ønsker pædagogernes fagforening, at staten skal kompensere kommunerne for de penge, som forældrene ikke længere skal betale til SFO'erne.

Formanden for BUPL, pædagogernes fagforening, Henning Pedersen, siger, at kommunerne får en ny opgave, og det er rimeligt, at de bliver kompenseret af staten.

- Ellers får vi det problem, at kommunerne får en opgave, som de ikke kan gennemføre fuldt ud, siger han til radioen.

Peder Hvejsel fra Fredericia kommune er enig i det krav.