Rekordår: Det femte store krydstogtskib anløb havneby

Fredericia har sin bedste sæson nogensinde for anløb af de store krydstogtskibe. Torsdag anløb det femte af i alt otte skibe.

Rekordmange krydstogtskibe anløber de danske havne i år. Det gælder også Fredericia Havn. I alt anløber otte skibe byen i løbet af sommersæsonen. Det er dobbelt så mange som sidste år. Med sig har skibene sammenlagt 16.000 passagerer med til byen.

Torsdag morgen ankom det femte krydstogtskib - Serenade of the Seas - med 2.490 passagerer, som blev sluppet løs i Fredericia. Med så mange passagerer er det et af de største krydstogtskibe, der anløber Fredericia Havn i år.

- Størrelsen har selvfølgelig noget at sige, når vi skal ind og ud af de små havne, siger Thor Olsen, der er den norske Kaptajn på Serenade of the Seas. 

Krydstogtskibet, der ligger i Fredericia i dag, er dog ikke det største, der lægger til kaj denne sæson. På tirsdag kommer et skib med plads til 2.850 passagerer.

- Tendensen er i øjeblikket, at skibene bliver større og større. Men Fredericia Havn kan sagtens tage imod dem. Vanddybden er god, og Lillebælt er stor og åben, hvilket gør det let for de store skibe at anløbe havnen, siger Tina Grønholdt Hansen, der er marketing- og kommunikationschef i ADP, der driver Fredericia Havn.

Det sidste krydstogtskib i 2017 anløber Fredericia Havn 17. september. I 2018 kommer der igen otte krydstogtskibe til Fredericia.

I videoen herunder kan du få en rundvisning på Serenade of the Seas.