TV der bevæger dig

Rotter lukker supermarked i Fredericia

Superbest i Vestcentret i Fredericia lukkede onsdag på grund af rotte-besøg. Fødevarestyrelsen tilbagekalder alle varer, som er købt i en periode på halvanden måned.

00:24

Et skilt forklarer, hvorfor SuperBest på Venusvej er lukket.

SuperBest på Venusvej i Fredericia - lukket på grund af rotter. (Google Streetview)

SuperBest i Fredericia har været lukket siden onsdag.

Hylderne er tomme. Måske har rotter hærget siden 4. juli?

1 af 5

- Det er en usædvanlig lang periode, siger fødevarechef Lisbeth Borup, Fødevarestyrelsen i Vejle til TV SYD. Vi blev først opmærksom på problemet i onsdags, men virksomheden har allerede den 4. juli haft en mistanke om besøg af rotter.

Sygdoms-bakterier

Fødevarestyrelsen opfordrer kunderne i SuperBest på Venusvej til at kassere de varer, som de har købt siden 4. juli. Rotter kan være bærere af sygdomsfremkaldende bakterier. Derfor rådes kudnerne til at vaske hænder, når de smider madvarerne ud - og til at gøre rent på de steder, hvor varerne har været opbevaret.

- Det bliver selvfølgelig lidt mere alvorligt, når der er tale om så lang en periode, hvor der kan være problemer, siger fødevarechefen.
Butikken har været lukket siden onsdag, men professionelle jagter skadedyrene. Der foreligger ikke noget om, hvornår butikken ventes at åbne igen.

Hul i kloak

Rotterne er tilsyneladende kommet ind i butikken gennem et hul i kloakken under bygningen, der huser et center med flere butikker ud over SuperBest.

Man er nu i gang med at lukke hullet og sætte kloakfælder op, men der kan gå op til 14 dage, før rotterne er udryddet, oplyser Kim Laursen, der er direktør for firmaet Kiratin, der står for rotteudrydningen