Røvede brugs med kniv – blev løsladt få timer senere

Brugsuddeler i Egeskov er frustreret over, at to gerningsmænd, som i lørdags røvede hans butik, blev løsladt senere samme dag og nu går på fri fod, mens de venter på at komme for en dommer.

Lørdag kl 14.22 blev Dagli’ Brugsen i Egeskov ved Fredericia udsat for væbnet røveri, hvor to gerningsmænd på 17 og 18 år maskeret og bevæbnet med knive røvede penge og cigaretter fra butikken.

Røverne blev efterfølgende pågrebet af politiet med hjælp fra Hjemmeværnet, som var i byen for blandt andet at regulere trafikken. Og både gerningsvåbene og udbytte blev fundet. Alligevel kunne røverne senere samme dag forlade politistationen på fri fod.

- Det er simpelthen ikke i orden. Efterfølgende havde de ansatte ondt i maven. Der skulle snakkes, der skulle grædes, mens de der gutter kom til afhøring, og da de er færdige, siger politiet: Kan I have det godt venner. Men mine ansatte skulle sove med den her frygt og se billederne hele tiden, og det er ikke fair, siger brugsuddeleren i Dagli’Brugsen Poul Erik Qualmann.

Det kræver, man forventer en dom på mere end et år, hvis der skal ske en fremstilling i grundlovsforhør. Og i den aktuelle sag forventer politiet en straf på kun 6-8 måneder. Derfor ingen fremstilling i grundlovsforhør. Det fortæller Birgit Nielsen advokaturchef hos Sydøstjyllands Politi.