TV der bevæger dig

Se de vilde billeder: Dronefører meldt til politiet

En drone fløj tæt på biler. Nu er føreren meldt til politiet.

00:21

En drone fløj for tæt på bilerne på Vejlevej ved Fredericia.

Professionelle droneførere er rasende, efter at en kollega har lagt en video op i Facebookgruppen "Multirotor Danmark", hvor han overtræder flere regler. Han flyver med få meters afstand til bilerne over landevejen mellem Vejle og Fredericia  og er dermed til fare for trafikanterne.

På Facebook bliver flyvningen kaldt idiotisk, hjernedød og uansvarlig, og fotograf Rasmus Degnbol har meldt droneføreren til Sydøstjyllands Politi. 

en drone fløj for tæt på trafikken. Nu er føreren meldt til politiet. Foto: Anonym

Han siger til TV SYD, at han som professionel droneoperatør  virkelig har mærket en holdningsændring hos de folk, han har mødt med droner de senere år.

- Det mener jeg, vi som branche også selv har et ansvar for at rense ud i, siger Rasmus Degnbol, som begrundelse for, at han nu har meldt føreren til politiet.

 Jeg mener, vi som branche selv har et ansvar for at rense ud i det her

Rasmus Degnbol, fotograf

Droneføreren er Morten Hovgaard Rasmussen fra Fredericia. Han siger i dag til TV SYD, at dette slet ikke skulle have været sket.

Jeg kan udmærket godt se, det var forkert, for ja.. det kunne ha' gået galt. Men gudskelov at det ikke gjorde det

Morten Hovgaard Rasmussen, dronefører, Fredericia

- Jeg kan udmærket godt se, det var forkert, for ja.. det kunne ha' gået galt. Men gudskelov at det ikke gjorde det.Når jeg nu kigger tilbage og tænker over den knap så smarte handling, jamen så skal jeg da også lige synke en ekstra gang.

Hvorfor er det egentligt, at man ikke må flyve frit som man vil med sin drone? Få svar på det spørgsmål i klippet her med Michael Dela, som er kontorchef i Center for Luftfart i Trafikstyrelsen. 

00:43

Derfor må du ikke flyve som du vil med din drone.

Luk video

Læs også Prof. dronepilot frygter for skaderne efter vild flyvning

Mest sete på tvsyd.dk