Se video: Sømand omkommet i gasulykke i Lillebælt

En 41-årig mand er død, og fire andre er kommet til skade efter ulykke på et hollandsk skib nær Fredericia. To af de overlevende er overført til Rigshospitalet, hvor de behandles i trykkammer.

Ulykken skete på et hollandsk skib, som var på vej til Kolding med træ-piller fra Rusland. I farvandet nær Fredericia opstår en situation, hvor en sømand ikke kommer op fra lasten, hvor der skal arbejdes med iltudstyr, fortæller Mogens Damgaard fra lokalpolitiet i Fredericia til TV SYD. To andre bliver sendt ned i lasten, og de bliver også dårlig. Og yderligere to, som kommer de tre til hjælp, falder om i lasten.

Politiet har en teori om, at kulilteindholdet har været for højt i lastrummet, som var fyldt med træpiller.

På et tidspunkt er skibet blevet dirigeret til nærmeste havn, som er Fredericia. På Svovlsygekajen står brandvæsen, ambulancer og politi klar til at hjælpe.

- Alle som har været på sådan et skib, ved at det ikke er helt ukompliceret, siger vagtchef Jørn Lindhardt til TV SYD.

Politiet fik den første anmeldelse klokken 22.21 søndag, og dengang forlød det, at personerne var blevet reddet op. Efter midnat fandt man dog ud af, at nogle fortsat var savnet.

- Først går en af mændene ned i rummet. Han kommer ikke tilbage, og så går to mænd derned. De kommer heller ikke tilbage, og yderligere to mænd går derned, inden der bliver slået alarm, siger politiets vagtchef Bent Nielsen til Ritzau.

Politiet har indberettet hændelsen til Søfartsstyrelsen, som har overgivet sagen til den Maritime Haverikommission, forklarer Mogens Damgaard til TV SYD, fordi ulykken er sket til søs og på et hollandsk skib. Arbejdstilsynet er ikke indblandet. Men brandvæsenet har været ned i lasten og tage prøver.

Interview med leder af lokalpoltiet (Var.: 1.50)

Se videoklip fra FredericiaInfo (Var.: 0.33)