Sej 55-årig vinder benhårdt VM

Syd- og Sønderjylland fik søndag en verdensmester, da Karsten Andersen fra Fredericia blev verdensmester i cross triathlon.

Søndag fik Syd- og Sønderjylland en verdensmester i cross triathlon.

Verdensmesterskaberne i cross triathlon blev afholdt søndag på den Italienske ø Sardinien hvor den 55-årige triathlet og fredericianer Karsten Olsen vandt over samtlige deltagere i sin klasse.

Karsten Olsen træner til daglig i Fredericia Triathlon Team, og formand Carsten Andersen er imponeret over sin klubkammerat:

- Det er en reminder til os alle sammen om, at bare fordi man får lidt støv på dåbsattesten, så er det ingen grund til at stoppe, siger Carsten Andersen til TV SYD. 

Cross triatlon er en variant af almindelig triatlon, hvor både cykling og løb foregår i terræn. Cyklingen foregår på mountainbike i bakket terræn.

- Det er noget hårdere at køre i terræn end på landevej, så derfor er cykel- og løbedistancerne lidt kortere i cross triathlon , fortæller formand i Fredericia Traithlon Team Carsten Andersen til TV SYD.

Weekendens verdensmesterskaber foregik over 1500 meter svømning, 31 km mountainbike og 9,6 km løb i terræn.

Trods en lidt træg start, hvor Karsten Olsen kom bagefter i svømmedisciplinen, fik han indhentet samtlige 6 minutter, og endte med at kunne kalde sig verdensmester i cross triathlon. Karsten Olsen vandt med en totaltid for alle tre discipliner på 2 timer, 46 minutter og 32 sekunder.