TV der bevæger dig

Sejrsfest i Fredericia ramt af arbejdsmiljøregler

11-timersreglen rammer musikere, når Fredericia i weekenden fejrer deres sejr over Slesvig-Holsten. Det skriver Fredericia Dagblad.

Slesvigske Musikkorps Foto: Slesvigske Musikkorps

Det kommer ikke til at ske for fuld udblæsning, når militærmusikerne i Slesvigske Musikkorps traditionen tro skal deltage i Fredericias fejring af 5.-6. juli dagene.

For i år er Slesvigske Musikkorps ramt af et påbud fra Arbejdstilsynet, skriver Fredericia Dagblad.

Derfor kan de 16 fuldtidsansatte musikere ikke spille til både fakkeloptoget sent lørdag den 5. juli, til morgenreveillen tidligt søndag 6. juli og til processionen samme dag klokken 11.

- Men jeg synes, det er noget pjat af Arbejdstilsynet, siger orkesterchef Thomas Larsen Späth til Fredericia Dagblad.

- Vi har været i dialog med tilsynet, men der var ikke noget at gøre. Og selvom vi altid gerne har villet spille til 5. og 6. juli, så er der også nogle i korpset, der peger på, at vi skal følge reglerne. Det er også rigtigt. Det skal vi, siger Thomas Larsen Späth.

Konsekvensen bliver, at musikkorpset springer morgenreveillen over, som frivillige fra Fredericia Postorkester i stedet spiller til.

 

 

5.-6. juli dagene er en markering af, at det i 1849 lykkedes den danske hær fra Fredericia at drive slesvig-holstenske tropper på flugt og dermed sikre Danmarks grænse ved Ejderen frem til 1864.
 

Se programmet for 5.-6. juli dagene her

Mest sete på tvsyd.dk