TV der bevæger dig

Shell solgt uden raffinaderiet i Fredericia

Shell har solgt sine danske tankstationer til canadiske Alimentation Couche-Tard, men arbejder fortsat på at finde en køber til raffinaderiet i Fredericia.

Det oplyser Shell tirsdag middag i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at salget ud over de 315 tankstationer også handler om aktiviteter vedrørende salg af brændstoffer til industri, erhvervskunder og fly.

I meddelelsen oplyses det, at der stadig ledes efter en køber til raffinaderiet i Fredericia, og at Shell nu kan fokusere på planen om at sælge alle sine aktiviteter i Danmark.

Det var i marts sidste år, at Shell Danmark kom med meddelelsen om, at både raffinaderiet i Fredericia, aktiviteterne i København og kæden af tankstationer i hele landet blev sat til salg.

Nu er tankstationerne solgt til Statoil Fuel and Retail, som er ejet af canadiske Couche-Tard. Shell-brandet bevares dog i Danmark.

Shell Danmark beskæftiger omkring 450 personer. Omkring halvdelen af de ansatte arbejder på Shells raffinaderi i Fredericia.

Shell-raffinaderiet i Fredericia blev etableret i 1966. Raffinaderiet, der via en rørledning er forbundet med oliefelterne i den danske del af Nordsøen, spiller en vigtig rolle for forsyningssikkerheden i Danmark.

Raffinaderiet producerer mere end en tredjedel af alle de brændstofprodukter, som danskerne bruger, oplyser Shell på sin hjemmeside.