Snyd i Jensens Bøfhus

Ansatte i Jensens Bøfhus fik besked på at opdigte sovsetemperaturen. Det blev opdaget af Fødevarestyrelsen, hvorefter de ansatte blev fyret. Men den går ikke, siger Afskedigelsesnævnet

I januar 2011 tog Fødevarestyrelsen tre ansatte ved Jensens Bøfhus i Fredericia i at putte fiktive tal i kontrolskemaerne for sovsetemperaturen.

Restaurantkæden fyrede herefter de tre ansatte. Men det fandt de sig ikke i, for de gjorde bare, hvad de var blevet instrueret i, mente de.

Sagen blev bragt for en voldgift, som netop er kommet frem til den kontroversielle konklusion: Medarbejderne blev oplært i at snyde med kontrolskemaerne. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Højesteretsdommer Thomas Rørdam tilkendte de fyrede medarbejdere en erstatning på samlet 120.000 kroner og skrev i afgørelsen, at det ikke kun drejer sig om restauranten i Fredericia, men også "andre steder", hvor "det vigtigste var, at skemaerne var udfyldt, ikke at der faktisk blev gennemført temperaturmålinger".

Det er endnu en bøf til Jensens Bøfhus, der flere gange i år har måttet forsvare fødevareovertrædelser.

- Der har været nogle dårlige vaner, vi ikke har været opmærksomme på. Det har vi strammet op på og fået rettet, siger driftsdirektør i Jensens Bøfhus Lars Mose Iversen til Fyens Stiftstidende.