TV der bevæger dig

Sporarbejde forsinker hjemrejse

Togbusserne over Fyn til Fredericia fik ikke fri kl. 10 mandag alligevel. Det trækker ud med at få sporarbejdet godkendt, så togene kører først over middag.

Togbusser fik forlænget kørslen med et par timer fra Odense til Fredericia (Arkiv)

Trafikdirektør Peter Svendsen fra Banedanmark beklager forsinkelserne:

- Vi har arbejdet lige til det sidste, men nogle udfordringer i forbindelse med godkendelsesarbejdet har gjort, at arbejdet ikke er helt færdigt, og derfor har vi bedt DSB køre togbusser mellem Odense og Fredericia frem til klokken 12, siger han til Ritzau.

Banedanmark var ellers foran med sporarbejdet, så man håbede at kunne åbne for togkørslen tidligere end planlagt. Men der opstod forsinkelser ? og så måtte togene holde i remise længere end forventet.

Også ved Vamdrup var der sporarbejde, og det er ophørt som planlagt.

Vejdirektoratet venter problemer, når københavnere, der har været på påskeferie i Jylland og på Fyn vender hjem.

- Det er en af de store hjemrejsedage, så vi forventer selvfølgelig at der kommer lidt tæt trafik. Det vil primært være fra Jylland mod Sjælland ad de fynske motorveje og ad færgeruten fra Sjællands Odde, siger vagtchef ved Vejdirektoratet Kenni Bøgh Lund.

Vejdirektoratet forudser, at det især vil blive slemt ved det, som kaldes Køgekrydset.

- Det er der, hvor folk kommer fra E20-motorvejen og skal op imod København ad Køge Bugt Motorvejen. Der er vejarbejde på strækningen, og der er kun en enkelt åben vognbane på Vestmotorvejen.

- Der vil man med garanti komme til at sidde i tæt trafik eller kø, mår man skal den vej forbi, siger han.

Mere vejr