TV der bevæger dig

Sportsklubber vil have lov til at bruge sprøjtegift

Fodboldklubber og golfklubben i Fredericia vil have lov til at bekæmpe ukrudt med plantegift.

Arkivfoto.

De har nemlig mere end svært ved at komme af med kløver og mælkebøtter uden at bruge sprøjtemidler, fortæller DR P4 Trekanten.

Politikerne i Fredericia Kommune har ellers besluttet, at der ikke skal sprøjtes på kommunale arealer. Den beslutning betyder, at mælkebøtter gror på fodboldbaner, og kløveren vokser på golfbanen.

Det kan mærkes, at der ikke har været sprøjtet i nogle år, siger formanden for Fredericia Forenede Fodboldklubber, Torben Andersen.

- Rødder og sådan noget breder sig. Det gør, at banerne efterhånden bliver så ujævne, at det nærmest er umuligt at spille fodbold på dem, siger han.

På golfbanen er kløver et problem, siger golfmanager Martin Libak.

- Når vores medlemmer og gæster skal slå golfbolden ud af kløverblomsten, så har de ikke kontrol over slaget mere, siger han og forklarer, at nogle gange forsvinder golfbolden:

- Selv om man har slået et godt og et lige slag, så kan man risikere, at man ikke kan finde bolden i kløveren, siger Martin Libak.

Både golfklubben og i fodboldklubberne understreger de, at de gerne vil bruge så få pesticider som muligt. Men det kan bare ikke lade sig gøre helt at undgå dem. Derfor søger klubberne dispensation.

- Så håber vi, at de fagfolk, som kommunen har, de finder ud af, hvordan den dispensation skal håndteres, siger Torben Andersen.