TV der bevæger dig

Stigs foto misbrugt på Trustpilot: Det er surrealistisk

Stig Malling faldt over sit profilbillede fra Facebook brugt til at lave en bruger på Trustpilot - men under et nyt navn.

Stig Mallings anmeldelse på Trustpilot af en bryllupsfotograf. På Trustpilot hedder han Lasse og er fra Viborg.

Stig Mallings anmeldelse på Trustpilot af en bryllupsfotograf. På Trustpilot hedder han Lasse og er fra Viborg.

Stig Mallings anmeldelse på Trustpilot af en bryllupsfotograf. På Trustpilot hedder han Lasse og er fra Viborg.

1 af 3

Onsdag aften fik Stig Malling fra Fredericia et tip fra en kollega om, at han måske lige burde klikke ind på Trustpilot.

- Så havde jeg pludselig skiftet navn til Lasse Thorssen og havde anmeldt flere bryllupsfotografer. Det var helt surrealistisk, siger Stig Malling til TV SYD.

Nogen havde taget Stigs profilbillede fra Facebook og brugt det til at oprette en falsk profil på hjemmesiden Trustpilot, hvor brugere kan skrive anmelselser af virksomheder, fortæller P4 Trekanten fredag. For at oprette en profil på siden kræver det kun, at man enten registrerer sig via sin Facebook-profil eller at man opgiver en mailadresse og et navn.

Vi arbejder hele tiden med at udvikle metoder, som skal fjerne falske profiler og anmeldelser, men det er umuligt helt at undgå.

Mathilde Lykke Bülow, presseansvarlig, Trustpilot

- Jeg er jo ikke naiv. Når jeg lægger noget på Facebook, så er jeg godt klar over, at det ikke er 100 procent privat længere. Men derfra og så til at misbruge et billede, det synes jeg er et stort spring, siger han. 

Den falske profil med Stig Mallings billede er blevet brugt til at anmelde tre fotografer og en restaurant. "Wow!! Mind blowing billeder! Helt solgt her," står der i en anmeldelserne, men det er altså ord, som Stig Malling aldrig har skrevet.

Stig Mallings profil på Facebook. Her har nogen hentet hans portræt til den falske profil på Trustpilot.

- Det får mig til at tænke på, hvor mit ansigt ellers dukker op henne. Det her er selvfølgelig ikke særlig fedt, men det er trods alt bare Trustpilot. Hvad nu, hvis mit billede var blevet brugt til at lave en profil på en børnepornoside? Jeg kan godt være bange for, at jeg pludselig dukker op alle mulige steder, hvor jeg ikke har lyst til at være, siger Stig Malling.

Så havde jeg pludselig skiftet navn til Lasse Thorssen og havde anmeldt flere bryllupsfotografer. Det var helt surrealistisk.

Stig Malling, Fredericia

Hos Trustpilot ærgrer de sig over, at nogle snyder med anmeldelserne, men de er ikke klar til at indføre en strammere verificeringsproces:

- Hvis Trustpilot skal være et brugbart værktøj, så er det meget vigtigt, at siden er ret åben og at vi har så mange anmeldelser som muligt. Vi arbejder hele tiden med at udvikle metoder, som skal fjerne falske profiler og anmeldelser, men det er umuligt helt at undgå, siger presseansvarlig hos Trustpilot, Mathilde Lykke Bülow, til TV SYD.

Stig Malling har bedt om at få slettet de falske anmeldelser, hvor hans billede figurerer.

Mest sete på tvsyd.dk