Stor forskel på kommuners kultur-satsninger

Hedensted Kommune bruger 447 kroner pr. indbygger på kultur-udgifter, mens Helsingør spenderer næsten 1700 kroner.

Der er meget store forskelle på, hvor mange penge landets kommuner bruger på det lokale kulturliv.

Det viser en opgørelse, som Ugebrevet A4 har lavet på baggrund af nye tal, som kommunerne har indberettet til Danmarks Statistik.

I Hedensted budgetter man altså med 447 kroner pr. indbygger til blandt andet biblioteker, museer og den lokale musikskole.

- Kultur er noget, der gror hos borgerne selv. Derfor putter vi ikke flere millioner ind i budgetterne. Det er ikke nødvendigt, at alle kommuner gør det på samme måde, siger borgmester Kirsten Terkilsen (V). Hun mener, det er rigeligt med de cirka 20 millioner kroner, kommunen har afsat til kulturen i år.

- Der er ekstremt store forskelle på, hvor mange penge kommunerne bruger på kultur. Der er selvfølgelig også forskelle, når det kommer til skat og skoler, men på kulturområdet er ekstremerne de mest markante. Her må man sige, at det kommunale selvstyre virker, siger Roger Buch, kommunalforsker på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Vi har ikke vores eget teater, men vores borgere kan komme til fem forskellige teatre indenfor en time. Og vi har heller ikke langt til Boxen,« siger Hedensteds borgmester Kirsten Terkilsen med henvisning til den store multiarena Jyske Bank Boxen, der trækker store arrangementer til Herning.

- Se hele artiklen i ugebrevet A4 her

 

Fakta: