Stor forvirring om strandregler

Selv om man ejer en grund, bestemmer man ikke selv over den. Det må mange strandgrundejere sande, efter myndighederne har underkendt en tilbygning, terasse eller ny have. Der gælder vidt forskellige regler fra grund til grund.

Det er ikke tilladt at ændre på noget som helst uden tilladelse hele 300 meter fra kysten. Og så er det sådant set lige meget, om man ejer grunden.

- Vi vil gerne friholde kysterne for bebyggelse, da kysterne er smukke, og de tilhører os alle sammen, siger Karsten Enggaard, der er lokalformand for Danmarks Naturfredningsforening i Fredericia.

Reglen om byggeforbud helt ud til 300 meter fra kysten er bare kun udgangspunktet. Der gælder nemlig forskellige regler fra grund til grund. Og det er langt fra alle, der kender regelerne. Danmarks Naturfredningsforening hører hele tiden om nye strandgrundejere, der må vinke farvel til en ellers færdiglavet have eller terasse.

- Det kan blive rigtigt dyrt. Man tror, man får tilgivelse, men det får man ikke, siger Karsten Enggaard og opfordrer strandgrundejerne til at få en tilladelse før byggeriet eller anlægget af for eksempel en ny terasse går i gang.

Danmarks Miljøportal kan du se, om din grund skulle ligge inden for strandbeskyttelseslinjen. Adressen er kort.arealinfo.dk.

link