TV der bevæger dig

Succes for partnerskab: Unge får praktikplads

Endelig en succeshistorie: Et partnerskab mellem Dansk Byggeri, EUC og Fredericia Kommune er en succes: Alle unge har fået læreplads.

04:31

Alle unge på Bygge og Anlæg på EUC-Lillebælt har fået praktikplads. Foto: ARKIV

1 af 2

Det var netop målsætningen for partnerskabet: At alle unge, som har gennemført grundforløbet på Bygge og Anlæg på EUC-Lillebælt skulle have en praktikplads i en virksomhed.

Det er den vigtigste forudsætning for, at de unge gennemfører deres uddannelse.

- Vi er rigtig glade for det foreløbige resultat, siger formanden for Fredericia Håndværkerforening, Michael Kristensen. Det er vigtigt, at flere unge tager en erhvervsuddannelse, og det vil vi fra Dansk Byggeri, meget gerne medvirke til ved at støtte op om, at alle de unge, som har brug for en læreplads, også får det.

På EUC-Lillebælt opfordrer de til at holde fast i det gode arbejde.

- Vi vil i Partnerskabet løbende foretage målinger på indsatsen ? og sætte ind med tiltag, hvis de unge mangler læreplads, siger studiechef Hugo Brund Nielsen.

Fredericia Kommune glæder sig over den første positive melding, siden partnerskabet blev indgået i januar:

- Derfor har vi en klar interesse i at understøtte arbejdet, således at vores unge får de bedste muligheder for at forsørge sig selv i fremtiden, siger borgmester Jacob Bjerregaard. Det er godt for dem ? og det er godt for kommunen, ja for hele samfundet.