Super-lyntog til Trekantområdet

De nye super-lyntog mellem København og Aalborg skal ikke stoppe i Trekantområdet. Men i stedet får området sine egne super-lyntog med en afgang i timen.

Toget skal udgå fra Aarhus og har stop i Horsens, Vejle og Fredericia. Derefter kører toget til København og stopper kun i Odense, oplyser

transportminister Henrik Dam Kristensen (Soc.Dem) til TV SYD.

Ikke stop i Trekanten

Lokale politikere og erhvervsfolk har kritiseret regeringen for planen om de nye superlyntog, som skal køre mellem Aalborg-Aarhus-Odense-København. Uden stop i Trekant-området.

Men regeringens udspil om en ny togfond på næsten 28 milliarder kroner planlagde ikke stop i Horsens, Vejle eller Fredericia.

Opmærksom

- Problemet er, at der er svært at finde en god model for, hvor toget skulle stoppe for at betjene Trekantsområdet bedst muligt. Men jeg er fuldt opmærksom på problemstillingen, siger transportministeren.

- Trekantsområdet skal selvfølgelig også have fuldt udbytte af de nye store investeringer i elektrificering og hurtigere baner, tilføjer han. Det vil området få med et superlyntog en gang i timen.

Sparer tid

De nye super-lyntog vil betyde, at en rejse Vejle-Aarhus, som i dag tager 46 minutter, i fremtiden vil kunne gøres på 34 minutter. Og Vejle-København,

som i dag med det almindelige lyntog tager 2 timer og 10 minutter, vil i fremtiden tage 1 time og 38 minutter. Fra Fredericia forkortes turen til

Aarhus fra 1 time og 1 minut til 45 minutter, og til København fra 1 time og 48 minutter til 1 time og 25 minutter.