TV der bevæger dig

Sygehusdirektør Dorthe Crüger bliver årets leder 2015

51-årige Dorthe Crüger forsøger at gøre indlæggelse på et hospital til en positiv oplevelse for patienterne.

Med sig i bagagen har Dorthe Crüger, der her ses som nr. to fra højre, blandt andet en uddannelse som læge fra Aarhus Universitet.

Den administrerende direktør for Sygehus Lillebælt og formand for Kræftens Bekæmpelse træder ind i en ærefuld række af prismodtagere, som blandt andre tæller A.P. Møller-Mærsks koncernchef Nils Smedegaard Andersen og Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorp.

Siden navnene på dette års fem kandidater blev offentliggjort i starten af oktober, har afstemningen været i gang på Ledernes hjemmeside, og 51-årige Dorthe Crüger har fået flest stemmer for sin indsats med at gøre indlæggelse på et hospital til en positiv oplevelse for patienterne.

Med sig i bagagen har Dorthe Crüger blandt andet en uddannelse som læge fra Aarhus Universitet, ansættelser som specialeansvarlig overlæge i Birmingham i England, specialechef på Vejle Sygehus og cheflæge på Regionshospitalet i Horsens og Brædstrup samt en Master i sundhedsledelse fra Copenhagen Business School.

Dorthe Crüger kom til Sygehus Lillebælt som lægelig direktør i 2010, og i april i år tiltrådte hun som administrerende direktør samme sted. I sommer blev hun endvidere formand for Kræftens Bekæmpelse. Hun er gift, har fire børn og bor i Horsens.

Se og hør et portæt med årets leder 2015 her nedenfor:

 

 

Mest sete på tvsyd.dk