Sygehusdirektør Dorthe Crüger bliver årets leder 2015

51-årige Dorthe Crüger forsøger at gøre indlæggelse på et hospital til en positiv oplevelse for patienterne.

Den administrerende direktør for Sygehus Lillebælt og formand for Kræftens Bekæmpelse træder ind i en ærefuld række af prismodtagere, som blandt andre tæller A.P. Møller-Mærsks koncernchef Nils Smedegaard Andersen og Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorp.

Siden navnene på dette års fem kandidater blev offentliggjort i starten af oktober, har afstemningen været i gang på Ledernes hjemmeside, og 51-årige Dorthe Crüger har fået flest stemmer for sin indsats med at gøre indlæggelse på et hospital til en positiv oplevelse for patienterne.

Med sig i bagagen har Dorthe Crüger blandt andet en uddannelse som læge fra Aarhus Universitet, ansættelser som specialeansvarlig overlæge i Birmingham i England, specialechef på Vejle Sygehus og cheflæge på Regionshospitalet i Horsens og Brædstrup samt en Master i sundhedsledelse fra Copenhagen Business School.

Dorthe Crüger kom til Sygehus Lillebælt som lægelig direktør i 2010, og i april i år tiltrådte hun som administrerende direktør samme sted. I sommer blev hun endvidere formand for Kræftens Bekæmpelse. Hun er gift, har fire børn og bor i Horsens.

Se og hør et portæt med årets leder 2015 her nedenfor: