Talentklasser i idræt er et hit

Mange unge har søgt om optagelse på Fredericia Kommunes talentklasser i idræt. I dag fik de elever, der er optaget på linjen, besked.

Mere end 50 unge har søgt om optagelse på Fredricia Kommunes talentklasser på Ullerup Bæk Skolen. De har ventet i spænding på at få svar på, om de er optaget eller ej. Den besked kom idag, hvor 32 elever blev valgt.

En af de elever, der går i 7.klasse på skolen, har været på talentholdet i næsten et år.

- De kan se frem til et virkelig godt træningsmiljø, hvor der er fokus på at forbinde sport og skole, siger Thea Hermann Rasmussen til TV SYD.

Det er helt afgørende for hende, at hun går i en talentklasse, for hun har store ambitioner med håndbold.

- Hvis man gerne vil langt i sin sport, så skal man træne meget. Det er der stort fokus på her, hvor man træner fem gange om ugen, siger Thea Hermann Rasmussen.

Talentklasserne skal lære eleverne, hvordan de skal planlægge deres hverdag for at få alting til at fungere, så der både er tid til det sportslige og faglige.

- Talenter oplever normalt i en almindelig klasse, at man ikke har forståelse for, at man bruger så meget tid på sin sport og ikke altid har tid til fester og venner. Det, at vi samler dem i en klasse, gør, at de er sammen om det og forstår hinanden og sporten, siger Jakob Asmussen, idrætsskoleleder til TV SYD.

 

Faktaboks