Tankbil røg i grøften med 30.000 liter mælk

En tankbil fra Arla kom natten til onsdag på glatis, da den skulle hente mælk hos en landmand nord for Fredericia. Mælkebilen væltede om på siden - men chaufføren slap med en øm skulder.

Uheldet, der skyldes det glatte føre på den lille og smalle Ryttergrøftvejen, skete kort før klokken 03.00, da mælkebilen med en last på 30.000 liter var på vej rundt og hente friskmalket råmælk hos områdets landmænd.

- Chaufføren har fortalt os, at han kun kørte 10 kilometer i timen på den spejlglatte vej - men tankbilen kom alligevel i skred, så vi skulle have de 30.000 liter mælk over i en anden tankbil, inden vi fik bjærget det væltede køretøj, siger vagtchef Jørn Bystrup, Sydøstjyllands Politi, onsdag morgen til TV SYD.

Ryttergrøftvejen var spærret i nogle timer i nat, mens bjærgningen af den væltede mælkebil stod på. Der er også sluppet en mindre mængde mælk ud fra køletanken, hvorfor en slamsuger er i gang med at suge mælken op fra grøften, da mælk i større mængder kan skade miljøet i vandløb.

Nattens meget glatte veje har iøvrigt ikke ført til andre alvorlige uheld, lyder meldingen fra de to lokale politikredse.