TV der bevæger dig

Tapperiassistenter kan miste arbejdet

På trods af advarsler om fritstillinger, valgte de strejkende at fortsætte strejken på Carlsberg-bryggeriet i Fredericia

Tillidsrepræsentanten på Carlsberg-bryggeriet i Fredericia måtte tidligt i dag fortælle sine medarbejdere, at Carlsberg vil fritstille medarbejderne gennem Arbejdsretten, hvis de ikke genoptager arbejdet.

. På Carlsberg har de et møde med Arbejdsretten senere i dag og her bekræfter kommunikationschefen Jens Bekke, at fritstillinger er en mulighed.

- Intet er besluttet endnu, men det er klart, at vi har diskuteret muligheden. Vi håber selvfølgelig, at medarbejderne vender tilbage, siger kommunikationschef Jens Bekke.

Selvom intet er besluttet endnu, vil en fritstilling være næste træk. Carlsberg sidder ifølge Jens Bekke i en fastlåst situation.

- Vi har ikke flere muligheder tilbage, og vi har jo nogle kunder, som vi skal levere et produkt til, siger Jens Bekke

Tillidsrepræsentanten Lars Schultz er skuffet over Carlsbergs udmelding.

- Jeg ser det som en trussel og en provokation, og jeg synes det er en rigtig ærgerlig udmelding, siger Lars Schultz.

Konsekvenserne af strejken vil snart kunne mærkes hos forbrugerne. Jens Bekke vurderer, at der vil gå mellem 3-7 dage før, man ikke længere kan få fyldte fustager fra Carlsberg. De arbejder på, at få forsyninger fra et andre steder.