Terrorberedskab går amok

Terrorbekæmpelsen i de danske havne er løbet løbsk, mener formanden for Danske Havne, tidligere borgmester Uffe Steiner Jensen (S), Fredericia.

Han peger på, at havnene ikke alene skal befæstet med porte og pigtråd. Nu skal de også overvåges 24 i døgnet for at undgå illegal indvandring og terrorangreb på skibe. Overvågningen skal være intens. Uanset hvor skibet kommer fra, og hvilken type gods det kommer med.
    
- Efterretningsvæsenernes viden skal bruges, så havnenes overvågning kan finde et passende niveau. Når der er en forhøjet risiko, skal havnen selvfølgelig sætte ekstra ressourcer ind. Men vi skal ikke have administrative planer og øvelser, der rækker langt ud over rimelighedens grænser, skriver Uffe Steiner Jensen i en leder i Danske Havnes nyhedsbrev.

Høj pris

Sikring af havnene koster 50 millioner kroner om året.

Uffe Steiner Jensen forudser, at mindre danske havne simpelthen ikke har råd til at fortsætte sikringskapløbet. Det betyder, at de må sige nej til, at skibe i international trafik anløber.

Havne-formanden opfordrer de danske politikere til at tage sagen op på europæisk plan.

Danske Havne er kommet med en lang række indsigelser mod en ny vejledning fra Kystdirektoratet om strammere krav til terrorbekæmpelse.