TV der bevæger dig

Test-bilister hjælper med at løse kø-problemer på motorveje

Ti bilister har allerede meldt sig til et pilotprojekt, der skal mindske køen på seks udvalgte strækninger med begyndende kø-dannelser, og deres største motivation er at komme de lokale trængsels-problemer til livs.

Måling af bilisternes oplevelse af at sidde i kø skal give ny viden om trafikadfærd. Foto: Signe Dohn, TV SYD

Vejdirektoratet har udvalgt seks strækninger til pilotprojektet, der i korte træk handler om at få bilisterne til at bryde vanen og køre lidt tidligere eller lidt senere, end de plejer.

To af de seks udvalgte prøve-strækninger er lokale:

 Fredericia - på frakørsel 59 (Fredericia S) på Taulovmotorvejen i vestgående retning i tidsrummet ca. kl. 7:15-8:15. 

Esbjerg - frakørsel 75 (Esbjerg N) i sydlig retning på Esbjergmotorvejen i tidsrummet kl. 6:30-8:00.

Her er de to lokale prøvestrækninger.

Faste mødetider på arbejdet, adgang til bilen og vaner, hører blandt de faktorer, der påvirker vores trafikadfærd. Dette bekræfter testbilister også i de første interviews. Det gælder ikke alene rutiner som afrejsetidspunktet, men de har også vaner forbundet med selve køreturen.

- Måling af bilisternes oplevelse af at sidde i kø skal give os ny viden om trafikadfærd

Niels Tørsløv, trafikdirektør i Vejdirektoratet

- Vi er glade for, at pendlerne har meldt sig ind i kampen mod køer på deres daglige rute.  Måling af bilisternes oplevelse af at sidde i kø skal give os ny viden om trafikadfærd, som vi regner med at bruge, når vi skal planlægge afviklingen af trafikken ved vejarbejder eller større arrangementer., siger trafikdirektør i Vejdirektoratet, Niels Tørsløv, der er glad for bilisternes engagement

Vejdirektoratet forventer ikke at kunne løse de tunge trængselsproblemer med dette pilotprojekt. Fokus er i stedet på at løsne op for nogle af de kortvarige kødannelser på de udvalgte strækninger, fremgår det af beskrivelsen af projektet på Vejdirektoratets hjemmeside.

 

Mest sete på tvsyd.dk