TV der bevæger dig

Thomas Banke bliver som borgmester

Thomas Banke vender tilbage som borgmester i Fredericia. Det oplyser den omstridte Venstre-borgmester tirsdag aften til TV SYD.

13:13

Fredericias borgmester Thomas Banke (V) sagde undskyld rigtig mange gange under det 12 minutter lange interview, som Massimo Grillo udsatte ham for.

1 af 2

Den 31-årige borgmester, der har været på sygeorlov fra byrådet siden den 14. december, kom kl. 19,30 i TV SYD med sin version af sagen om roderi med bilag og kreditkort.

Det var første gang Thomas Banke i detaljer lod sig konfrontere med spørgsmål om den meget omtalte sag, der har skabt kaos i byrådet i fæstningebyen.

Undskyld, undskyld, undskyld

Fredericias borgmester Thomas Banke (V) sagde undskyld rigtig mange gange under det 12 minutter lange interview.

-.Jeg har beklaget rigtig mange gange, jeg har sagt undskyld og jeg har beklaget igen. Det er uacceptabelt, moralen har ikke været i orden, men det er ikke sket med et fusket formål, sagde Thomas Banke i TV Syd.

Borgmesteren har været på sygeorlov siden den 14. december på grund af et mistillidsvotum fra venner og fjender i byrådet.

Op til sygemeldingen blev det nemlig afsløret, at der har været rod med 31-årige Thomas Bankes bilag, siden han tiltrådte som borgmester i 2010.

Han har blandt andet - uden at aflevere bilag - brugt kommunens kreditkort til alt lige fra benzin, togbilletter, vin, restauranter og indkøb på nettet. Og der har også været rod i kørselsregnskabet.

Nu vender han tilbage med støtte fra seks ud af 11 borgerlige politikere i byrådet, der har i alt 20 medlemmer. Det er foruden borgmesteren selv, et ud af de fem andre Venstre-medlemmer samt to fra De Konservative og to medlemmer fra Dansk Folkeparti.

Fortjent gabestok

- Jeg har været i en slags gabestok, jeg har fået et ordentlig rap over nallerne, og det har jeg fortjent, sagde Thomas Banke.

Han beklagede stærkt, at det havde været nødvendigt for administrationen i Fredericia Kommune at rykke ham utallige gange for afregning af kørselsregnskab, og de penge, borgmesteren havde brugt til private formål på det kommunale kreditkort.

- Jeg er opvokset i Fredericia, byen har været hele mit liv og jeg er meget ked af den omtale og opmærksomhed byen har fået på grund af mig.

- Jeg vil håbe, at jeg nu kan bevise, at den mistillid, der har været mod mig, fremover ikke er berettiget.

- Jeg håber at vise, at jeg er værdig til tillid, og at vi kan fokusere på de gode resultater for Fredericia Kommune fremfor på at fokusere på hinanden, sagde Thomas Banke.