Thomas Banke: Jeg er ked af at have misbrugt så mange menneskers tillid

I fire år levede Thomas Banke et liv som borgmester og narkoman. Fredericias tidligere borgmester står nu frem og fortæller om sit misbrug i en ny bog.

I dag står den nu 35-årige Thomas Banke frem og fortæller om de fire hårdeste år af sit liv i bogen "Borgmester på stoffer - Mine fire år i narkohelvede" fortalt til journalisten og forfatteren Henrik Qvortrup.

Historien er en hudløs ærlig beretning om, hvordan Thomas Banke endte som misbruger på evig jagt efter medicin. 

quote

Når jeg gik i seng om aftenen, var jeg mig pinligt bevidst om, det gik den forkerte vej, men jeg kunne på daværende tidspunkt ikke gøre noget

Thomas Banke, tidligere borgmester i Fredericia

Som blot 27-årig blev Thomas Banke i 2010 valgt som Fredericias første borgerlige borgmester i 100 år, men måtte forlade posten tre år senere efter en politisk og menneskelig nedtur med både narko og misbrug af kommunale kreditkort.

Narkomisbruget begyndte kort tid efter, Thomas Banke tiltrådte som borgmester i 2010.

- Jeg havde haft en hård uge, hvor der fredag eftermiddag tikker en aftale ind i min kalender, som jeg havde glemt og bare ikke magtede. Det var fuldstændig uoverskueligt, men jeg kommer så i tanke om nogle morfinpiller, jeg havde fået i forbindelse med en tandbehandling, og som jeg så tog, - og så kunne jeg pludselig det hele, fortæller Thomas Banke torsdag morgen på TV2 i Go Morgen Danmark.

Det var startskuddet til en afhænighed, som bare eskalerede de efterfølgende år, og som lagde sig som en mørk sky over hans liv og borgmesterperiode.

- Når jeg gik i seng om aftenen, var jeg mig pinligt bevidst om, at det gik den forkerte vej, men jeg kunne på daværende tidspunkt ikke gøre noget, siger Thomas Banke til Go Morgen Danmark.

For at dække sit narkomisbrug tog Thomas Banke flere og flere ufine metoder i brug. Han "lånte" blandt andet venners og bekendtes sygesikringskort, og udgav sig for at være dem for at få udleveret stærk smertestillende medicin hos vagtlægen.

- Jeg fortryder i dag, at jeg har budt mine nære mangt og meget. Jeg er så ked af, at jeg har udsat dem for magtesløshed, fortæller Thomas Banke i Go Morgen Danmark.

Thomas Banke født 1981 i fredericia