Thomas Banke om narkotest: Jeg synes bare, at vi skal komme videre

Thomas Banke, tidligere Fredericia-borgmester, erkender et længere stofmisbrug i sin nye bog "Borgmester På Stoffer". Det fik Aftenshowet til at overraske ham med en narkotest på åben skærm. Men Banke bærer ikke nag.

Thomas Banke, (V), tidligere borgmester i Fredericia, trækker overskrifter i disse dage efter et kontroversielt indslag i programmet Aftenshowet, der vises på DR.

Aftensshowets vært, Mark Stokholm, overraskede nemlig Thomas Banke med en narkotest på åben skærm efter at Banke har erkendt et flere årigt stofmisbrug, men nu påstår han, at han er clean.

quote

Jeg har snakket med Mark Stokholm, der har beklaget dybt. Desuden ville jeg aldrig have gået med til at tage den narkotest, hvis ikke jeg var sikker på, at den ville være negativ. Nu synes jeg bare vi skal komme videre

Thomas Banke, (V), tidligere borgmester i Fredericia

Thomas Banke gik med til testen, som Mark Stokholm konkluderede var negativ. Men testen var slet ikke negativ – den var ugyldig, erfarer Radio24syv.

Den upræcise narkotest i bedste sendetid har fået meget kritik for at være uetisk, men Thomas Banke ønsker ikke selv at lave et større postyr ud af det.

- Jeg har snakket med Mark Stokholm, der har beklaget dybt. Desuden ville jeg aldrig have gået med til at tage den narkotest, hvis ikke jeg var sikker på, at den ville være negativ. Nu synes jeg bare vi skal komme videre, siger Thomas Banke til TV SYD.

Politisk kommentator og tidligere chefredaktør for Se&Hør, Henrik Qvortrup, har skrevet Thomas Bankes bog ”Borgmester På Stoffer”, der fornyligt er blevet udgivet.