Topembedsmand fritaget for tjeneste og sendt hjem

Økonomiudvalget har på et møde den 5. januar 2021 besluttet at fritage kommunaldirektør for tjeneste indtil videre.

Fredericias kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe er fritaget for tjeneste indtil videre.

I en pressemeddelelse skriver Fredericia Kommune:

I forlængelse af en orientering om en advokatundersøgelse, som Økonomiudvalget satte i gang før jul, har udvalget fundet det hensigtsmæssigt at fritage kommunaldirektøren for tjeneste indtil videre.

- Vi afventer p.t. yderligere oplysninger i sagen, inden vi træffer en beslutning om næste skridt, siger borgmester Steen Wrist på vegne af økonomiudvalget i pressemeddelelsen.

Fredericia Kommune ikke yderligere kommentarer til sagen, da der er tale om en igangværende advokatundersøgelse og en personalesag. 

Koncerndirektør for Børn- og Unge, Camilla Nowak Kirkedal, har indtil videre sagt ja til at træde til som midlertidig kommunaldirektør.

Fritstilling efter advokatundersøgelse af tidligere borgmester

Økonomiudvalgets beslutning om at fritstille Annemarie Zacho-Broe er ifølge Fredericia Dagblad taget på baggrund af den advokatundersøgelse, der i december sidste år blev sat i værk for at kortlægge omstændighederne ved tidligere borgmester Jacob Bjerregaards (S) køb af byggegrund i Sønderskov.

- Vi har truffet beslutningen, fordi vi fik en status på, hvad de indtil videre er kommet frem til, siger viceborgmester Susanne Eilersen (DF) til avisen.

Susanne Eilersen siger til avisen, at hun forventer advokatundersøgelsen er færdiglavet i slutningen af januar eller begyndelse af februar.

Fagforening går ind i sagen

Annemarie Schou Zacho-Broe ønsker ikke selv at kommentere på fritstillingen for jobbet som kommunaldirektør i Fredericia Kommune. I stedet henvises der til hendes fagforening DJØF, der bekræfter, at de er gået ind i sagen.

- Vi undrer os over, at vi indtil videre ikke har kunne få oplyst, hvad grundlaget er for fritstillingen. Derudover kan jeg fortælle, at vi naturligvis indgår i yderligere dialog med Fredericia Kommune, fortæller Torben Gross, der er pressechef i DJØF.