TV der bevæger dig

Trængsel skævvrider trafikken

Tæt trafik i Vestdanmarks kan have konsekvenser for virksomheder i blandt andet Trekantsområdet.

En ny analyse om trængselsbilleder i og omkring Vestdanmarks tolv største byer blev mandag drøftet af Syddansk Mobilitetsråd. Trængslen kan blandt andet have konsekvenser for virksomhederne i Trekantsområdet. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

En ny analyse om trængsel i trafikken i og omkring Vestdanmarks tolv største byer lavet af Region Syddanmark og Business Region Aarhus blev drøftet af Syddansk Mobilitetsråd mandag.

Læs analysen 'Trængselsbilleder' her.

Ifølge analysen kan 269.000 færre arbejdstagere nå frem til en af de tre største byer i Trekantsområdet indenfor en time, hvis de kører i myldretiden omkring 7:30 sammenlignet med 19:30, hvor der ikke er pres på. Det kan være et problem for virksomhederne.

- I en situation med stigende mangel på kvalificeret arbejdskraft går det ud over virksomhederne, at de ikke længere kan rekruttere fra et lige så stort opland som tidligere, siger Bo Libergren (V), der er formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Syddanmark, i en pressemeddelse og forsætter:

-Samtidig bliver danske varer dyrere i udlandet, når det tager længere tid at nå eksportmarkederne. Begge dele koster konkurrenceevne, og derfor er vi nødt til at have gjort noget ved mobiliteten i Vestdanmark, siger han.

Analysen er en del af en serie analyser, der ser på sammenhænge og mobilitet i den jyske transportkorridor, der binder Skandinavien sammen med resten af Europa.

 

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk