Udenlandske virksomheder elsker Fredericia

Fredericia er den mest attraktive kommune uden for hovedstadsområdet, når udenlandske virksomheder slår sig ned i Danmark.

Udenlandske virksomheder, specielt i transportsektoren, elsker at slå sig ned i Fredericia. Uden for hovedstadsområdet er Fredericia Kommune den mest attraktive kommune i Danmark for udenlandske virksomheder.

Det fastslår en ny rapport fra Kraks Fond Byforskning. 

- Vi kan vi se, at attraktive lokale rammebetingelser i form af international infrastruktur, altså kort afstand til grænsen og lufthavne og relativ kort afstand til storbyer set med internationale øjne gælder for Trekantsområdet. Det kan være med til at forklare den høje andel af udenlandske virksomheder i området, siger Cecilie Dohlmann Weatherall, som er en af forfatterne til rapporten. 

Virksomheden Carl Stahl er en af de udenlandske virksomheder, som har valgt Fredericia.
Virksomheden Carl Stahl er en af de udenlandske virksomheder, som har valgt Fredericia.

 

quote

Attraktive lokale rammebetingelser i form af international infrastruktur, altså kort afstand til grænsen og lufthavne og relativ kort afstand til storbyer set med internationale øjne gælder for Trekantsområdet.

Cecilie Dohlmann Weatherall, medforfatter til rapporten

Fredericias placering på listen som den mest attraktive uden for hovedstadsområdet baserer sig på en kortlægning af udenlandske virksomheder i den private sektor med flere end fem ansatte i årene 2007-2012. Andelen af udenlandske virksomheder i Danmark er 11-12 %. Ballerup topper listen med 25,26 pct. 

Der er en generel opfattelse i Danmark og resten af verden, at udenlandske direkte investeringer er særdeles attraktive, fordi det blandt andet forventes, at de tilfører avanceret viden inden for teknologi, organisation og markedsføring. 

Det var strategiske årsager kombineret med en stor grad af kommunal velvilje og forståelse, som betød, at virksomheden Carl Stahl valgte at slå sig ned i Fredericia. Det fortæller virksomhedens direktør Henrik Jørgensen til TV SYD. Hør ham i klippet her: 

 

Udsnit af udenlandske virksomheder i Fredericia: