Udsolgt til Skandinaviens-premiere

Billetsalget til musicalen Young Frankenstein på Fredericia Teater går bedre end normalt. Forestillingen har Skandinaviens-premiere i aften og der er helt udsolgt.

- Vi har solgt 3000 af de 8000 billetter, vi håber at komme op på, siger Søren Møller til TV SYD. Og traditionelt ved vi, at mange i dag først køber deres billet efter premieren.

Også forestillingen fredag er helt udsolgt - og der er få billetter tilbage til forestillingen lørdag, oplyser den kunstneriske leder.

Publikum har været godt tilfredse og moret sig til forpremiererne, fortæller han. Så nu venter teateret spændt på, hvad anmelderne siger efter aftenens premiere.

Det er første gang i Skandinavien, at film-legenden Mel Brooks? Broadway-musical opføres. PÅ Fredericia Teater er det samme hold, som lavede Disneys Aladdin, der står bag.

Forestillingen er baseret på Mel Brooks kult-film, Frankenstein Jr., fra 1974. Den blev først til musicalen The Producers som spillede i København i 2006. Young Frankenstein er efterfølgeren.

Handlingen foregår i 1934 ? og musicalen er musikalsk inspireret af klasiske Broadway-musicals og komponister som Cole Porter og Irvin Berlin. Koreografien låner fra ikke mindst Fred Astaire og Ginger Rogers.

Amerikaneren Lynne Formato, som stod bag Aladdin, har også instrueret denne forestilling.

Pelle Emil Hebsgaard, der fik stor succes som Lampens Ånd, spiller hovedrollen som dr. Frankenstein.