Varme fynske følelser ikke gengældt i Fredericia

Borgmester Kenny Bruun Olsen (V), Fredericia, vil ikke uden videre kaste sig i armene på sin kollega i Middelfart, Steen Dahlstrøm (S), for at lægge Fredericia og Middelfart kommuner sammen.

Steen Dahlstrøm inviterede søndag til en sammenlægning af de to kommuner, når der næste gang skal pilles ved kommunegrænserne.

- Vi har samarbejdet i 25 år i Trekant-området, så det ligger til den flade hånd, at vi slutter os sammen med Fredericia. Fredericia med 50.000 og Middelfart med 38.000 indbyggere bliver sammen på størrelse med Kolding eller Vejle, siger den fynske borgmester, der dog har en lang tidshorisont på 10-20 år.

Kenny Bruun Olsen fra Fredericia peger på, at de to kommuner i forvejen samarbejder på en række området fra tandpleje til turisme, men han vil ikke skubbe på for en sammenlægning.

- Fredericia Kommune har en god størrelse i dag, og i en større kommune kan nærheden gå tabt. Når vi her i Fredericia snakker om, at fortovet ligger skævt på Venusvej, så ved vi alle, hvad vi snakker om. Det nære betyder meget, siger han.

Kenny Bruun Olsen vil dog gerne være med til at udvide det administrative og praktiske samarbejde med Middelfart.

- Vi kan gøre tingene billigere, hvis vi gør det sammen, siger borgmesteren, der for eksempel peger på et område som snerydning.