TV der bevæger dig

Vejarbejde i år på begge Lillebæltsbroer

I løbet af foråret og sommeren bliver færdslen på begge Lillebæltsbroer berørt af vedligeholdelsesarbejder. Mest omfattende bliver det på den gamle bro, der helt lukkes i 20 uger. Onsdag eftermiddag er der informationsmøde om lukningen.

I løbet af foråret og sommeren bliver færdslen på begge Lillebæltsbroer berørt af vedligeholdelsesarbejder. Foto: Torben Christensen, Ritzau Scanpix

Læs også Renovering lukker lillebæltsbro

De store danske broer er vigtige transportveje, og derfor skal der passes godt på dem. Hele otte af Danmarks større broer vil i de kommende måneder få besøg af Vejdirektoratets anlægsarbejdere, der skal udbedre skader og forny broernes beskyttelse mod det danske vejrlig.  

Vedligeholdelsesarbejdet udføres på grund af vejrfølsomheden hovedsagligt fra forår til sensommer.

Begge Lillebæltsbroer skal have udført vedligeholdelse i denne omgang. 

På den nye bro skal ståldæk undersøges og repareres, og der skal udføres reparation af revnet asfalt i det langsomme spor.

Den gamle bro skal igennem endnu en hovedistandsættelse, som betyder total lukning af broen i 20 uger fra den 22. maj og frem til efterårsferien.

Informations møde onsdag eftermiddag

Onsdag eftermiddag holder Vejdirektoratet et informationsmøde om renoveringen af Den Gamle Lillebæltsbro. Det foregår klokken16.30 til 18.30 i Middelfartsalen på Middelfart Kultur & Bibliotek.
Til stede vil både være Vejdirektoratets specialkonsulent Shahriar Honar, rådgivende konsulent fra Rambøll Thomas Urup og entreprenøren Arkil A/S' projektchef Martin Andersen.