TV der bevæger dig

Vejdirektoratet: Mange fridage giver mere afslappet juletrafik

Vejdirektoratet forventer, at de mange fridage både før og efter juledagene vil sprede trafikken, så alle kommer frem uden lange køer og stress.

Selvom juletrafikken spredes over flere dage i år, så kan uheld betyde kø og ventetid.

Julen nærmer sig, og det betyder også travlhed på vejene, når familierne  pakker bilen og kører gennem landet for at fejre højtiden.

Dagene omkring juleaften er traditionelt nogle af årets største rejsedage. I år ser trafikmønsteret dog lidt anderledes ud end sædvanligt, da juleaften falder på en mandag.  

En del af den udrejsetrafik, der normalt pakker sig sammen på den 23. december, nu spredes ud på både fredag, lørdag og søndag op til jul.

Jakob Riis-Petersen, vagthavende, Vejdirektoratets Trafikcenter

- Det betyder, at en del af den udrejsetrafik, der normalt pakker sig sammen på den 23. december, nu spredes ud på både fredag, lørdag og søndag op til jul, siger Jakob Riis-Petersen, der er vagthavende i Vejdirektoratets Trafikcenter til TV SYD.

Han er selv på vagt på fredag og forventer ikke de store forsinkelser på vejene i dagene op til juleaften. Han anbefaler dog, at man så vidt muligt undlader at køre fredag i eftermiddagsmyldretiden og lillejuleaftensdag - altså søndag - midt på dagen.  

 

Udrejsetrafikken vil hovedsageligt bevæge sig fra hovedstadsområdet mod Jylland samt mellem Kolding og Aarhus på E45.  

Hvad angår dagene efter jul, så er 2. juledag erfaringsmæssigt den store hjemrejsedag. Her forventer Vejdirektoratet tæt trafik og risiko for kødannelser – ikke mindst mellem klokken 10 og 14, hvor hjemrejsetrafikken primært vil bevæge sig fra Jylland mod København via Fyn og Sjællands Odde, fremgår det af Vejdirektoratets trafikprognose for julen