Vrede postarbejdere sendes ud i stormen

I en Facebookgruppe for postarbejdere raser de ansatte over, at Post Danmark hensynsløst sender dem ud i stormen, selvom politiet fraråder al udkørsel.

- DSB har indstillet al togkørsel, broerne der forbinder landsdelene er lukkede, politiet fraråder al unødig kørsel. Alligevel vurderer POST DK at det er forsvarligt at vi skal køre ud i lastbilerne, med risiko for liv og lemmer... ...er det rimeligt?" spørger Britt Føns fra Fredericia i postarbejdernes Facebookgruppe.

Spørgsmålet har affødt skarp kritik af Post Danmark, der i modsætning til andre transportvirksomheder ikke indstiller kørslen, når politiet fraråder al udkørsel.

- Jeg er glad for debatten. Jeg synes det er rigtig at tage den, og det er det rigtige sted. Det sker blandt medarbejdere og tidligere ansatte, der har problemet tæt på sig, siger chauffør Britt Føns, der selv måtte ud i torsdagens orkan med Post Danmarks lastbil.

Så længe politiet ikke forbyder udkørsel, skal medarbejderne møde på arbejde ? også i nat, selvom det ikke er muligt at transportere lastbilerne over de lukkede broer. Det er så op til medarbejderne selv at sige fra, hvis det mener, at det er uforsvarligt at køre, men problemet er, at mange medarbejdere ikke tør sige fra.

- Jeg undrer mig egentlig over ledelsens manglende respekt og sikkerhed for det enkelte individ. Men jeg håber da, at jeg på den her måde kan være med til at give mit bidrag til, at vi får nogle retningslinjer. Hvis al anden offentlig transport bliver lukket ned, bør vi altså også stoppe vores kørsel, siger Britt Føns til TV SYD.

Post Danmarks krav om, at medarbejderne skal møde frem i al slags vejr gælder både transportarbejderne, der transporterer post mellem landsdelene og postbudene, der deler brevene ud.

 

Kommentarer til Britt Føns' opslag: