TV der bevæger dig

VU i Fredericia lover fair play

Venstres Ungdom reagerer meget voldsomt på spekulationerne om et kup-forsøg i forbindelse med et opstillingsmøde på tirsdag i Fredericia.

Christian Djurhuus, VU, Fredericia

Fredericia Dagblad bragte lørdag en artikel, hvor formanden for venstre i Fredericia udtrykte store betænkeligheder ved, at VU har hvervet nye medlemmer i et forsøg på at bestemme, hvem der skal være partiets borgmester-kandidat.

Ingen kup-planer

VU har taget skarpt afstand fra disse spekulationer. "Vi spiller helt fair spil....og vi har ingen planer om at kuppe nogen eller noget", lyder det fra VU i Fredericia.

Christian Djurhuus er formand for VU i Fredericia. Han kritiserer formanden for Venstres partipolitiske forening, Joe Andersen, fordi han er betænkelig ved at meget unge medlemmer af VU har indflydelse på, hvem der skal være partiets kandidater, når de end ikke er gamle nok til at stemme ved kommunalvalget. Joe Andersen har peget på dette i et brev til Venstres landsforening og har sagt, at det er et problem, der bør afklares.

Christian Djurhuus er helt uenig. Man skal ikke sætte tal på, hvornår en person er gammel nok til at have meninger, siger han i dag i en pressemeddelelse.

Forargelse

Han oplyser, at flere VU-foreninger rundt om i landet har hørt om historien fra Fredericia om indskrænket medlemskab i Venstre, hvis en person også er medlem af VU eller ikke er fyldt et bestemt antal år, og dette har givet flere henvendelser og forargelse.

- Jeg har gentagne gange i dag modtaget opkald fra VU-foreninger rundt om i landet med forargelse over Joe?s udtalelser om, at personer, der er medlem af Venstre og VU, skal have indskrænkede muligheder i Venstre, og der er et klart billede af, at VU-foreninger over hele landet vender sig mod dem og vil kæmpe imod deres udtalelser. Samtidig fremføres VU som en flok ustyrlige unge, men det er vigtigt at huske, at størstedelen i VU Fredericia er omkring 18 år og kun en håndfuld er 13 ? 15 år, siger Christian Djurhuus.