Thulesen Dahl-stemmer vil give rekordvalg til DF

Dansk Folkeparti ser i de seneste målinger fra Altinget.dk ud til at gå frem med et mandat i Sydjyllands Storkreds. Thulesen Dahl bliver stemmesluger, og hans stemmer vil sikre fire partifæller en plads på tinge, men det er svært at forudsige, hvem der får mandaterne.

Dansk Folkeparti kan se frem til et flot valg landet over, og også her i grænse-landet Sydjyllands Storkreds. Partiet går et mandat frem fra fire til fem. I procent svarer stigningen til noget der lander omkring 5 eller 6 procent. Sådan ser det i hvert fald ud i den seneste måling fra Altinget.dk.

Holder den forudsigelse på valgdagen, så gør det faktisk Dansk Folkeparti til valgets vinder. En af de nye stjernes på Dansk Folkepartis politiker-himmel er Peter Kofod Poulsen, der er formand for partiets ungdomsorganisation.

- Det ser rigtig godt ud, men vi skal lige vente til stemmerne er talt op. Men vi kæmper til det sidste, siger den unge politiker til TV SYD.

Her i Sydjyllands Storkreds står Dansk Folkeparti til at få et særligt godt valg. Og den helt store magnet og stemmesluger er partiets formand, Kristian Thulesen Dahl.

Partiformanden bor i Thyregod nord for Give i Vejle Nord-kredsen, og i 2011 var han den i Sydjyllands Storkreds, der fik flest personlige stemmer af alle politikere. 27.393 stemmer svarende til otte gange så mange som nummer to på Dansk Folkepartis liste.

Han kommer sikkert til at overgå det antal i år. Og han vil sandsynligvis også komme i top 5 over stemme-topscorere i landet, så han trækker højest sandsynligt flere kandidater med sig ind fra Sydjyllands Storkreds. Spørgsmål om hvem det bliver, er helt åbent.

Blandt de mange mulige Folketingsmedlemmer er de nuværende MF?ere Marie Krarup, Karina Adsbøl og Susanne Eilersen, samt Folketingskandidaterne Jan Rytkjær Callesen, Julie Gottschalk, Kristina Jørgensen og altså Peter Kofod Poulsen.

- Lige nu drejer det sig om at føre kampagne helt indtil valgstederne lukker. Vi står ikke til den store succes på de personlige stemmer, fordi vi har så populær en formand, og det er jo rigtig positivt, så jeg vil ikke spå om en plads til mig selv før vi når fredag aften, siger Peter Kofod Poulsen til TV SYD.