Genforeningsbussen ruller helt indtil jul

Nyt samarbejde mellem Grænseforeningen og Museum Sønderjylland sikrer, at Genforeningsbussen 2020 kører videre frem til jul.

Museum Sønderjylland og Grænseforeningen har besluttet at holde Genforeningsbussen 2020 kørende lidt endnu, og det betyder, at grundskoler og ungdomsuddannelser kan booke et besøg af den helt frem til den 11. december.

Samarbejdet mellem Grænseforeningen og Museum Sønderjylland udmøntes helt kontant  i et økonomisk bidrag fra Grænseforeningen på 250.000 kroner, hvoraf 175.000 kroner kommer fra Sydslesvigbevillingen.

Pengene skal dække omkostninger til busleje og aflønning af chauffør samt to pædagogiske medarbejdere.

- Vi håber, at mange flere lærere og elever i grundskole og gymnasium på den måde vil blive inspireret til at lære om grænselandet og dets historie, som eleverne kan lære af i dag, når de skal begå sig i kulturmøder af alle slags, siger generalsekretær Knud-Erik Therkelsen, Grænseforeningen, i en pressemeddelelse.

65 skoler har haft bussen på besøg 

260 klasser fordelt på 65 skoler har indtil videre haft besøg Genforeningsbussen 2020, som Museum Sønderjylland står bag, og som siden begyndelsen af året har formidlet viden om Genforeningen og set den i et nutidigt perspektiv.

Med forlængelsen af Genforeningsbussens køreplan får endnu flere elever og lærere mulighed for at lære om grænselandets historie og det dansk-tyske samarbejde.

Frem mod jul vil også en medarbejder fra Grænseforeningen stige ombord på Genforeningsbussen 2020 med undervisningstilbud målrettet de enkelte klassetrin, herunder blandt andet undervisningsmateriale, elevudveksling mellem danske og tyske skoler, foredrag og gæstelærere.

I foråret holdt Genforeningsbussen stille i tre måneder, da coronavirus fik sat en stopper for markeringen af 100-året for Genforeningen.