TV der bevæger dig

Borgmestre er enige: Drop grænsekontrollen

Trods forskellige partifarver, så er grænseborgmestrene fuldstændig enige, når det kommer til grænsekontrollen.

De tre grænseborgmestre i henholdsvis Sønderborg, Aabenraa og Tønder er enige om, at grænsekontrollen skal droppes. Foto: Stefan Jørgensen, TV SYD

Henrik Frandsen, Venstre-borgmester i Tønder Kommune, er enig med sin kollega i Aabenraa; grænsekontrollen bør afskaffes.

1 af 2

Afskaf grænsekontrollen hurtigst muligt.

Sådan lyder opfordringen fra de tre borgmestre i grænseområdet til politikerne på Christiansborg.

- Der bliver brugt rigtig mange ressourcer på den midlertidige grænsekontrol og med de meget få asylansøgere, som kommer nu, så er der ingen grund til at opretholde den midlertidige grænsekontrol,  siger Henrik Frandsen, Venstre-borgmester i Tønder Kommune til TV SYD.

Læs også Borgmester: Drop den midlertidige grænsekontrol

- Jeg synes, at de mange penge, der bliver brugt på grænsekontrol, i stedet skal bruges til at bekæmpe kriminalitet, foreslår Henrik Frandsen.

Og den holdning bakkes op af både Aabenraa, Haderslev og Sønderborg.

01:22

Hør Aabenraas borgmester udtale sig om grænsekontrollen her.

Luk video

- Jeg havde hellere set, at ressourcerne blev brugt til at bekæmpe ungdoms- og bandekriminalitet, siger Aabenraas borgmester Thomas Andresen til TV SYD.

- Man bør tage mere hånd om det, der bekymrer borgerne. Det er jo de mange indbrud, der i vores landsdel. Det handler ikke om flygtninge. Så politiets ressourcer kunne bruges på en langt bedre måde, pointerer Erik Lauritzen (S), borgmester i Sønderborg.

- Når rigtig mange politifolk bliver brugt til at passe grænsekontrollen, så er der andre opgaver der bliver skubbet til side. Så man kan jo foreslå at bruge ressourcerne på den kriminalitet, som gør borgerne utrygge, for eksempel indbrud og lignende, siger H.P. Geil til TV SYD.

Aabenraas Thomas Andresen opfordrer sine partikolleger i regeringen til at tage den midlertidige grænsekontrol op til revision.

FAKTA

- Seks uger i træk har antallet af personer, der søgte asyl i Danmark været under 100

- Torsdag den 25. august søgte én person asyl her i landet - og dagen før var antallet tre

- I alt har omkring 5.000 personer søgt om asyl i Danmark i årets første otte måneder. Det skal ses i lyset af, at regeringen for hele 2016 venter 25.000 asylansøgninger

- Danmark opretholder den midlertidige grænsekontrol frem til den 12. november 2016


- Siden den 4. januar 2016 er grænsekontrollen blevet forlænget seks gange indtil den 2. juni 2016. Den 12. maj 2016 vedtog EU’s ministerråd, at Danmark, Sverige, Tyskland, Østrig og Norge kan opretholde grænsekontrollen i seks måneder

Kilde: www.uibm.dk
 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk