Færre køber ind hos Fakta syd for grænsen

COOPs butikker syd for grænsen mærker grænsekontrollen. Der kommer færre kunder.

Færre syd- og sønderjyder kører over grænsen for at handle ind, efter at grænsekontrollen blev indført den 4. januar. Nu tager myndighederne stikprøver, og politi og hjemmeværnet kontrollerer id-papirer for at sikre, at ingen kommer ulovligt ind i Danmark.

I en Megafon-undersøgelse, som er lavet for TV SYD, svarer otte procent, at de på grund af kontrollen har krydset grænsen mindre, end de ellers ville have gjort.

I sensommeren fik organisationen Dansk Erhverv også foretaget en meningsmåling om grænsehandel, som viste det samme billede. Her svarede syv procent, at kontrollen har fået dem til at grænsehandle mindre.

Det kan mærkes i grænsebutikkerne. Det oplyser COOP, som har tre Fakta-butikker syd for grænsen.

quote

- Vi ser et lille fald i antallet af kunder, specielt ved Padborg. Desuden mærker vi et lidt mindre salg pr. kunde, som givetvis skyldes usikkerhed om, hvor lidt eller meget af de gængse grænsevarer, man må tage med til Danmark

Jens Juul Nielsen, Informationschef, COOP

- Vi ser et lille fald i antallet af kunder, specielt ved Padborg, som er hovedgrænsen. Desuden mærker vi et lidt mindre salg pr. kunde, som givetvis skyldes usikkerhed om, hvor lidt eller meget af de gængse grænsevarer, man må tage med til Danmark, siger Jens Juul Nielsen, Informationsdirektør i Coop, til TV SYD.

Trods faldet vil Coop ikke blande sig i, om Danmark har permanent grænsekontrol eller ej.

- Vi har ingen holdning til grænsekontrol, og vi kan leve med forholdene, som de er i dag, siger Jens Juul Nielsen.

Hør ham i klippet her: 

- Vi ser et lille fald i antallet af kunder, specielt ved Padborg, siger Informationschef i COOP, Jens Juul Nielsen.

Megafons undersøgelse for TV SYD er lavet fra den 3.-6. oktober blandt 1042 syd- og sønderjyder. Ud over Sønderjylland er også borgere i kommunerne Billund, Esbjerg, Fanø, Varde, Vejen, Kolding, Fredericia, Vejle, Hedensted og Horsens blevet spurgt.