TV der bevæger dig

Lars Løkke: Grænsekontrollen fortsætter så længe EU ikke har styr på sine ydre grænser

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fastslog ved dialogmødet på Gram Slot tirsdag aften, at den midlertidige grænsekontrol fortsætter lige så længe, at EU ikke har styr på sine ydre grænser.

00:17

Lars Løkke: Grænsekontrollen fortsætter så længe EU ikke har styr på sine ydre grænser.

Den danske regering indførte den 4. januar midlertidig grænsekontrol som med flere forlængelser nu har foreløbig udløbsdato den 12. november 2016. Og kontrollen vil blive forlænget efter denne dato, så længe at EU ikke har styr på sine ydre grænser.

 

Det fastslog statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) overfor TV SYD ved dialogmødet på Gram Slot tirsdag aften.

 

Grænsekontrollen er forlænget syv gange:

Siden den 4. januar 2016 er grænsekontrollen blevet forlænget syv gange og løber nu indtil den 12. november  2016. Kontrollen har fokus på grænsen mellem Danmark og Tyskland.

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg sendte den 2. maj 2016 sammen med sine kolleger fra Sverige, Tyskland, Østrig og Frankrig et brev til Europa-Kommissionen med en opfordring om at anmode EU’s ministerråd om at træffe beslutning om, at grænsekontrollen opretholdes i seks måneder.
Den 12. maj 2016 vedtog EU’s ministerråd, at Danmark, Sverige, Tyskland, Østrig og Norge kan opretholde grænsekontrollen i seks måneder.

Artikel 26 i Schengen-grænsekodekset åbner for midlertidig grænsekontrol i op til to år, hvis »exceptionelle omstændigheder sætter hele Schengen-områdets funktion i fare".

 

 

Mest sete på tvsyd.dk