Ny meningsmåling: Sønderjyderne siger nej til permanent grænsekontrol

Syd- og sønderjyderne er delte i spørgsmålet om permanent grænsekontrol. Tættest på grænsen siger borgerne nej tak. Det viser en ny meningsmåling, som Megafon har lavet for TV SYD.

Pølsemanden Jens Asmussen i Haderslev og tøjsælgeren Peter Odén i Kolding er uenige. Den ene vil have permanent grænsekontrol, den anden vil ikke. For tøjsælgeren langt fra grænsen handler det om tryghed, for pølsemanden i grænselandet handler det om at være en del af handel og transport i Europa.

- Jeg kan ikke se ideen med det. Vi er ikke et stort nok land til at stå for os selv, sigerJens Asmussen til TV SYD.

Pølsemand Jens Asmussens nej til permanent grænsekontrol bakkes op af et flertal af borgerne i grænsekommunerne. 54 procent af borgerne i Aabenraa, Haderslev, Sønderborg og Tønder er i følge en ny Megafon-måling imod permanent grænsekontrol.

Længere nordpå i Fredericia, Kolding, Vejle, Hedensted og Horsens er modstanden noget mindre. Her er kun 43 procent imod permanent grænsekontrol.

Peter Odén, tøjmand i Kolding, vil gerne beholde grænsekontrollen.
Peter Odén, tøjmand i Kolding, vil gerne beholde grænsekontrollen.

Hellere kontrol end fri adgang, lyder det fra tøjsælgeren i Kolding. 

- Det er vigtigt, så alle ikke har fri adgang. Med grænsekontrol kan man måske også fange folk, der tidligere er blevet smidt ud, siger Peter Odén til TV SYD.

Forskellene internt i TV SYDs sendeområde vidner om, at afspændingen er lykkedes i grænseregionen. Det mener generalkonsulen i Flensborg.

- Folk ser ikke længere grænsen mellem Danmark og Tyskland som en klar skillelinje, men opfatter i dagligdagen området som en større helhed, siger generalkonsul i Flensborg Henrik Becker-Christensen til TV SYD.

Megafons måling er foretaget blandt 1.042 syd- og sønderjyder.