TV der bevæger dig

Politiet: Grænse-demonstration fik et roligt forløb

Lørdagens protest-arrangement mod den udvidede personkontrol ved den dansk-tyske grænse fik et fredeligt forløb. Politiet er tilfreds med forløbet.

Foto: Pia Thordsen, TV SYD

Demonstrationen blev indledt på Padborg station kl. 14. Bag protestarrangementet  står de tre organisationer Welcome To Denmark fra København, Flygtningeaktionen fra Århus og Reaktion fra Trekantsområdet og Sønderjylland, som kalder deres arrangement  »Kryds Grænsen« for en civil ulydighedsaktion.

Det er den danske model, hvor vi er lidt åbne for den slags ting.

- Dert hele er forløbet stille og roligt, selvom det var en uanmeldt demonstration. De har gået en lille tur og kommet med deres politiske statement på grænsen. Det er den danske model, hvor vi er lidt åbne for den slags ting. Andre gange havde vi måske reageret anderledes, men det er situationsbestemt, siger leder af lokalpolitiet i Aabenraa, Jan Lambertsen til TV SYD.

Ifølge loven skal alle fremvise ID, hvis myndighederne forlanger det, men det havde aktivisterne ikke tænkt sig at følge ved grænsen i dag. Det tog plitiet dog let på.

- Vii har observeret dem og haft en dialog med dem, inden de gik over grænsen, så de udrejste lovligt og fik så lov at indrejse lovligt igen. Det var et politisk statement, og det skal vi også acceptere, siger Jan Lambertsen, leder af lokalpolitiet i Aabenraa til TV SYD.

Der var også enkelte moddemonstranter mødt op - men det førte heller ikke til konfrontationer.

 

02:22

200 aktivister fra Danmark, Sverige og Tyskland gjorde sig selv til "grænseoverløbere". I protest mod den danske grænsekontrol trodsede de politiets bevogtning og krydsede grænsen med det formål at  åbne grænsen igen.

Luk video

 

01:54

Dansk Folkeparti mener at grænsekontrollen virker og skal udbygges endnu mere

Luk video