Trafikken glider trods masser af politi ved grænsen - 1100 tjekket

1100 personer er tjekket ved stikprøvekontrol de første 12 timer med midlertidig grænsekontrol. 18 personer er afvist og der er registreret 75 asylansøgere.

Trafikken over og ved den dansk-tyske grænse i Sønderjylland glider tirsdag glat og stort set normalt trods den midlertidige grænsekontrol med stikprøver.

Det er meldingen fra TV SYDs reportere ved grænsen.

Tirsdag morgen var der stort set ingen ventetid for indrejse i Danmark ved de store grænseovergange, hvad mange grænsependlere på forhånd havde frygtet.

Togene fra Flensborg kørte også efter køreplanen - og et massivt politiopbud på Padborg Station fandt ikke illegale rejsende i morgentogene.

Der er registreret 75 asylansøgere i Danmark på den første dag for grænsekontrol mellem Danmark og Tyskland, oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Mellem mandag kl. 12 og frem til midnat er der skønsmæssigt foretaget direkte kontrol af i alt ca. 1100 personer, hvoraf 18 er blevet afvist og nægtet indrejse i Danmark. Endvidere har politiet anholdt tre personer, der er sigtet for menneskesmugling. Det oplyser Rigspolitiet tirsdag middag i en pressemeddelelse.

Fordelingen mellem landegrænsen i Sønderjylland og færgehavnene i Rødby og Gedser, er ikke oplyst af hverken Udlændinge- og Integrationsministeriet eller Rigspolitiet.

- Kontrollen bliver foretaget på baggrund af en politifaglig profilering af de indrejsende, og vores fokus har det første døgn primært været på de tre hovedfærdselsårer i Sønderjylland ved Padborg, Kruså og Frøslev, hvor langt størstedelen af trafikken kommer, samt færgehavnene i Rødby og Gedser, siger politiinspektør Richard Østerlund la Cour fra Rigspolitiet.

Heller ikke de mindste grænseovergange har undgået politiets opmærksomhed. Kort før middag tirsdag var TV SYD på plads ved Danmarks mest vestlige grænseovergang Siltoftvej i marsken. Det var en politipatrulje også, som kunne nyde den smukke natur i fred og ro, da ingen krydsede grænsen her.

 Du kan her se vores reporter Pia Thordsen fortælle, hvad der rørte sig på lokationen:

Rapport fra den mest vestlige grænseovergang