Metaldetektorer er populære – guldfund øger salget

Når der bliver fundet guld et sted i Danmark, så stiger interessen for selv at forsøge sig.

De kan ikke finde guld hver dag i Fæsted. Men der viser sig at være en sidegevinst ved det historisk store guldfund, nemlig et øget salg af metaldetektorer.

Jesper Janke Hansen i Hovedgård ved Horsens har selv lidt af en guldgrube. Han driver nemlig Danmarks eneste metaldetektorbutik.

quote

Vi oplever en klart stigende interesse for at gå med metaldetektor - ikke mindst når der er kommet et fund, som det i Sønderjylland.

Jesper Janke Hansen, butiksejer, Detektorshop.dk

Han kan nikke genkendende til, at når der er guldregn i landsdelen, så drypper det på dem, der sælger metaldetektorer og andet udstyr.

- Vi oplever en klart stigende interesse for at gå med metaldetektor - ikke mindst når der er kommet et fund, som det i Sønderjylland, siger Jesper Janke Hansen til TV SYD.

TV SYD har besøgt butikken for at finde ud af, hvad hobbyen koster og hvilket udstyr man bare må eje i jagten på de store fund.

- Du kan købe en detektor til omkring 1.500 kroner. Så kan du komme ud og søge - og være heldig, forklarer Jesper Janke Hansen. 

Men det er med metaldetektorer, som med så meget andet: Kvalitet og pris hører sammen, og kan du smide 10.000 kroner oven i prisen, så får du metaldetektorernes svar på en Ferrari.

- Det er faktisk den model, som folkene der fandt skattene i Sønderjylland fandt skatten med. Den er helt ekstremt hurtig.

De super gode modeller er mere følsomme.

quote

Guldgaranti, jamen hvis du søger længe nok, så skal du nok finde guld.

Jesper Janke Hansen, butiksejer, Detektorshop.dk

- Hvis jeg tager en hurtigere reagerende detektor, så vil den kunne høre den lille sølvmønt mellem de to jernting, forklarer forhandleren.

Køberne vil have alle typer modeller. Men selvom mange har fundet guld, så er forhandleren forsigtig med guldgarantien.

- Guldgaranti? Jamen, hvis du søger længe nok, så skal du nok finde guld, slutter Jesper Janke Hansen.