10.000 mennesker forventes til aftenens lysfest

Lysfesten i Haderslev er populær som aldrig før. Sidste år deltog 10.000 mennesker i begivenheden, og i aften forventes mindst lige så mange at deltage i markeringen af Danmarks befrielse.

Den 4. maj vil Danmarks befrielse igen i år blive markeret med et stort arrangement i Haderslev.

Selvom det i år er 72 år siden, at befrielsesbudskabet strømmede ud af radioen, mørklægningsgardinerne blev revet itu, og folk strømmede ud i gaderne, så trækker lysfesten stadig tusindvis af folk til.

quote

Befrielsen er en helt særlig begivenhed i Haderslev og i Sønderjylland. Det handler om fred, frihed og forsoning, men også om at og stå tæt sammen på kasernepladsen, mens lysene er tændt i vinduerne

H.P. Geil, borgmester, (V), Haderslev

Haderslev Kommune og Haderslev Kaserne har de seneste par år fornyet Haderslev Lysfest med et lysshow, som vises på kasernes mure. Det tiltrækker rigtigt mange mennesker, og op mod 10.000 mennesker fandt sidste år vej til arrangementet, og gør begivenheden til Danmarks største befrielsesfest.

- Befrielsen er en helt særlig begivenhed i Haderslev og i Sønderjylland. Det handler om fred, frihed og forsoning, men også om at og stå tæt sammen på kasernepladsen, mens lysene er tændt i vinduerne og militærmusikken spiller, siger Haderslevs borgmester H.P. Geil (V) i en pressemeddelse.

Selve lysfesten sættes i gang med et fakkeloptog gennem byen under ledsagelse af Slesvigske Musikkorps. Alle folk samles på kasernepladsen, hvor Lykke Friis, tidligere klima- og energiminister (V) og nuværende prorektor ved Københavns Universitet, vil holde årets lysfesttale.

Haderslev Lysfest blev holdt første gang i 1950.

TV SYD sender i aften fra lysfesten både på Facebook, her på hjemmesiden og live i den sene nyhedsudsendelse klokken 22.20.

Hele programmet kan ses på lysfestens hjemmeside.