TV der bevæger dig

13.800 hyldede Ole Olsen i Vojens

13.800 speedway-fans var mødt op lørdag aften  i Vojens for at hylde Ole Olsen og overvære det nordiske grandprix i Vojens.

01:44

13.800 hyldede Ole Olsen i Vojens.

1 af 2

Det var en rørt Ole Olsen, der lørdag aften mødte sine fans.

Blandt tilskuerne var også statsminister Lars Løkke Rasmussen, der brugte det meste af lørdagen på at føre valgkamp i det sønderjyske -   og var i Vojens for at hylde legenden Ole Olsen.
Han vandt sin første VM-titel for 40 år siden.

Ingen danskere i finalen

Tilstedeværelsen af statsministeren var dog ikke nok til at inspirere de danske speedwaykørere til sejr ved det nordiske grandprix i Vojens.
Men både Kenneth Bjerre og Nicki Pedersen imponerede det meste af lørdag aften. Dog kun indtil semifinalerne, hvor begge kørere i hver deres semifinale måtte nøjes med tredjepladser. Dermed missede danskerne akkurat en plads i finalen.
Lørdagens resultater betyder, at Kenneth Bjerre fortsat er samlet nummer otte i VM-stillingen, mens Nicki Pedersen ligeledes holdt fast i sin niendeplads. Kun de første otte er sikret en plads i næste års VM-serie.
Ender en af danskerne uden for top-8 efter sæsonens sidste to løb, skal de håbe på et wildcard til næste sæson, og mens Nicki Pedersens cv med tre VM-titler taler til hans fordel, så er det ikke sikkert, at Bjerre får et af de fire wildcards.
Løbet blev vundet suveræne Hancock, som dermed ligner en kommende verdensmester. Han er 31 point foran nummer to, polske Jaroslaw Hampel. Der kan maksimalt hentes 24 point per løb.
 

Mere sport