4-årige Mikkel er ikke i tvivl om sin fremtid - uanset brandbiler og brandmænd

En flok børnehavebørn var tirsdag på besøg hos Falck i Haderslev. Meningen er, de skal få et realistisk billede af livet uden for børnehavens trygge rammer, så de en gang kan vælge det rigtige job.

Det er ikke det samme at lege med en brandbil og så at køre i en.

Det fik 4-årige Mikkel og 13 andre børnehavebørn fra Børnehuset Chilli i Marstrup ved Haderslev at føle, da de tirsdag formiddag var på besøg på Falckstationen i Haderslev.

quote

Vi gør det, fordi vi synes, det er vigtigt, at børn finder ud af, hvad der er af karrieremuligheder, når de en gang når der til

Henriette Løgstrup, pædagogisk konsulent, Haderslev Kommune

Mikkel er nu ikke i tvivl om, hvad han gerne vil være, når han bliver stor. 

Men ellers er det meningen, at sådan et virksomhedsbesøg skal give børnene et realistisk billede af livet uden for institutionen, så de en gang i fremtiden kan vælge det rigtige arbejde. 

Henriette Løgstrup, der er pædagogisk konsulent i kommunen, har udarbejdet et katalog over virksomheder, der gerne vil have besøg af kommunens børn og unge, og tirsdag formiddag var det så første gang, at besøgsordningen blev brugt.

- Vi gør det, fordi vi synes det er vigtigt, at børn finder ud af, hvad der er af karriere-valgmuligheder, når de en gang når dertil. På den måde kan alle børn finde ud af, hvilket talent de har og eventuelt kan dyrke, siger Henriette Lønstrup.

quote

Jeg skal være bondemand og køre traktor

Mikkel Lauridsen, 4 år, Børnehuset Chilli, Marstrup

Både før og efter besøgene på arbejdspladserne skal børnene arbejde med emner, der passer til virksomheden og til den undervisningsplan, som børnene er i gang med. 

- Så får de meget mere ud af det, og det hele er ikke bare glemt i morgen, siger Henriette Løgstrup.

Efter besøget i brandbilen, og rundvisning på Falckstationen, så er 4-årige Mikkel stadig ikke i tvivl om, hvad han skal være, når han bliver stor.

Vil du gerne være brandmand, Mikkel?

- Nej, bondemand!

Hvorfor skal du være bondemand?

- For jeg skal køre traktor, siger Mikkel bestemt.

Den beslutning kan altså hverken flotte røde brandbiler eller mænd i spændende uniformer ændre på.