71-årig spinninginstruktør: Hvis man er i god form, har man det godt

Henrik Spiele er en del af statistikken, der viser at flere og flere danskere over 60 år er aktive og dyrker motion.

Han er nok en af landet ældste spinning-instruktører, 71-årige Hans Henrik Spiele

- Hvis ikke jeg dyrker motion, så er jeg en dårlig mand, fordi jeg har ondt i kroppen. Men når kroppen er varm af motion, så har jeg det utrolig godt, siger han til TV SYD.

Hver torsdag sidder Hans Henrik Spiele her på motionscyklen.
Hver torsdag sidder Hans Henrik Spiele her på motionscyklen.

Hver torsdag er han spinning-instruktører for et helt hold af seniorer, og der er som regel fuldt hus, når Hans Henrik Spiele træder i pedalerne. Der er nemlig rigtige mange over 60 år, som dyrker motion. Hos DGI, et af Danmarks store idrætsforbund, har man fra 2012-2016 fået 14 procent flere medlemmer over 60 år. 

For Hans Henrik Spiele handler det om livskvalitet at dyrke motion.

- Det er jo en god indgangsvinkel: Hvis man er i god form, så har man det godt, siger Hans Henrik Spiele, mens han træder i pedalerne. Derfor bruger han ugentligt mange timer på træning.

quote

Det er jo en god indgangsvinkel: Hvis man er i god form, så har man det godt

Hans Henrik Spiele

Spinningssalen er fyldt med jævnaldrene, der alle sidder på hver deres motionscykel og sveder. For også i motionscenteret Opstrammeren i Haderslev har de mange 60+ medlemmer. En tredjedel af centerets medlemmer er nemlig over 60 år.

Og Hans Henrik Spiele sidder helt sikkert også på cyklen i næste uge, han har nemlig ikke nogle planer om at trappe ned på motionen.

- Jeg bliver ved, så længe jeg kan, siger han.