TV der bevæger dig

Ammunitions-rydningen fortsætter på Halk Skydeterræn

Halk Skydeterræn sydøst for Haderslev vil de næste to uger fortsat være helt lukket for offentligheden på grund af ammunitionsrydning, da der er fundet større mængder ammunition fra krigens tid på området.

Halk Skydeterræn sydøst for Haderslev vil de næste to uger fortsat være helt lukket for offentligheden på grund af ammunitionsrydning, da der er fundet større mængder ammunition fra krigens tid på området. Foto: Ole Møller, TV SYD

 De seneste 14 dage har der været gang i oprydningen på Halk Strand - og der er undervejs fundet uventet meget ammunition i området, hvorfor rydningen fortsætter de næste par uger. Det oplyser Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Indtil videre er der fundet mere end 700 stykker ammunition og mere end 2 tons ammunitions-skrot.

95 procent af den opgravede ammunition stammer fra 2. verdenskrig, og der er fundet ammunition fra 20 mm projektiler op til 155 mm granater, samt rester af miner og en enkelt, næsten intakt mortergranat.

Læs også Farlig ammunition fra anden verdenskrig skal fjernes fra strand

 

Granater våbendele og anden ammunition i læssevis blev lige efter Besættelsens afslutning kørt ned til Halk strand, hvor det blev lagt i bunker, og hvor man så detonerede en sprængladning midt i bunken. Granater, våbendele og andre krigsefterladenskaber blev slynget op i luften, men en del af våbene blev ikke uskadeliggjorte. Nu er de så efter 71 år begyndt at dukke op i overfladen, og kan udgøre en fare for folk, der opholder sig i området både på land og til søs.