Anja snublede i sin græske drøm

Deltagerne strikker en hel miniaturelandsby med drømmehuse, men et af husene har kun én væg og bliver holdt sammen med pap og gaffatape.

Drømmen er at sidde på balkonen i det græske byhus og skue ud over havnen med et glas retsina i hånden, når hun engang bliver gammel.

Men Anja Andersson store drøm ender som et ufærdigt græsk byhus med kun een væg og en saneringsmoden balkon, og hun må ty til pap og gaffatape for at præsentere sit store miniaturehus bedst muligt for dommerne.

- Ja, min græske drøm er ikke blevet færdig,  og jeg skulle nok have strikket det i minimålestok for at nå det, forklarer den 47-årige strikker fra Vejle smilende dommerne, da hun placerer drømmethuset sammen med de seks andre drømmehuse i miniaturelandsbyen på dommerbordet.

Anja Andersson er ærgerlig men ikke overrasket, da dommerne peger på hende som den strikker, der har klaret dagens udfordringer dårligst.

- Vi kan se ideen med dit hus, og vi er vilde med, at du bevæger dig i forskellige strukturer - man kan se gardinet, der blafrer i vinden, du har arbejdet med tag og mur. Men du har kun nået een væg ud af fire, så derfor må du desværre forlade os i dag, forklarer dommer Christel Seyfarth.

- Du har kæmpet med de små pinde, men miniature er bare ikke dig, supplerer strikkesystens anden dommer, Vithard Villumsen.  

- Tja. Det er jeg selvfølgelig ked af, men jeg er også afklaret for det, som jeg har leveret i dag, var ikke i top, så jeg pakker mine pinde og tager hjem, siger Anja Andersson, der dermed må vinke farvel til drømme om at blive Syd- og Sønderjyllands bedste amatørstrikker.